Inicio Banner escuela de padres

Cuina Tradicional Mediterrànea

Plats tradicionals adaptats als gustos dels grups de població als que es dirigix buscant l'equilibri nutricional i culinari en els menús dissenyats.

Des del Grup IRCO, potenciem amb els nostres menús les característiques de la saludable Dieta Mediterrània reconeguda per la FAO, caracteritzada per un aportació equilibrada i variada d'una sèrie d'aliments base com són: cereals, fruites, verdures, llegums, carn, peix, espècies, productes lactis i ous entre altres.

Sana i Programada

La cuina d'IRCO és una cuina Sana i Programada.
Des del nostre Departament de Dietètica i Nutrició, realitzem una programació i planificació de l'àmplia gamma de menús que oferim, en el disseny de la qual es té en compte les recomanacions de l'OMS (Organització Mundial de la Salut).

Premisses de planificació del menú escolar:

L'estructura i la planificació dels menús han de facilitar una ingesta saludable per mitjà d'una oferta equilibrada i variada en el seu conjunt alhora que plaent per al comensal.

Per a la planificació dels menús, es tenen en compte els criteris següents:

El nombre de grups d'aliments presents en cada menú.
Les quantitats de cada ingredient en relació a les característiques del comensal.
L'aspecte (varietat de colors, textures i forma de presentació) i les temperatures.
L'estructura del menú i la combinació entre el primer plat, el segon i les postres.
La gastronomia i peculiaritats alimentàries de la regió.
Les celebracions i festivitats que puguen reflectir-se a través de l'alimentació.
El temps de distribució (menjar realitzada en el propi centre o transportada des de la cuina central)
Les apetències i les aversions (tant d'aliments com de tècniques de preparació) de distints grups d'edat.

IRCO adquirix un compromís d'idoneïtat dels menús amb els requeriments dels seus clients, unint una adequada proposta nutricional per mitjà d'una dieta equilibrada i promovent el plaer de menjar sa.

Per a aconseguir estos fins comptem amb una plantilla de professionals altament qualificats, especialistes en planificació de menús així com titulats en dietètica i nutrició.

Este compromís ve reforçat per mitjà de la col·laboració establida amb el Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Bromatologia, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València, a través del qual se supervisa i assessora este treball.

D'altra banda, estem convençuts de la importància que comporta el procés vital d'alimentar-se, i de l'imprescindible d'educar en l'alimentació i en els hàbits dietètics, per a això comptem amb la col·laboració d'un equip d'investigació pertanyent a la Universitat de València que oferix sessions informatives i xarrades amb l'objectiu d'informar i orientar en matèria de Dietètica i Nutrició.

Necessitats alimentàries especials

En la societat actual, les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries creixen a un ritme elevat. Per això, IRCO, conscient de la importància que tenen estes dietes especials en la salut dels xiquets, així com de la preocupació dels pares i tutors, realitza des del seu departament de nutrició menús adaptats, substituint aliments al·lèrgics per altres de semblant valor nutritiu per a evitar carències nutricionals.

IRCO posa a disposició del centre escolar tantes dietes terapèutiques especials com siguen necessàries, de tal manera que aquells alumnes que per prescripció facultativa hagen de realitzar alguna pauta en la seua ingesta diària, esta serà atesa. En este tipus de dietes especials incloem els menús per a celíacs i els menús per a al·lèrgics (llegum, peix, ou, llet, etc.)

A més, IRCO assegura que el personal que realitza estos menús rep la formació necessària per a la seua correcta elaboració, tenint en compte i coneixent quins són els aliments d'alt risc, els ingredients que s'han d'evitar i els que induïxen a error, així com la correcta manipulació d'utensilis de cuina per a evitar contaminacions encreuades dins de l'àrea d'elaboració.

 

Descargue el plug-in de Adobe Flash

Get Adobe Flash player

+ Qualitat i Salut
 
RESTAURACIÓ COLECTIVA
IRCO VALÈNCIA
Av/ Progrès, 7 Pol. Ind. Camp Anníbal
46530 Puçol VALÈNCIA
Tel. 96 142 42 80 - Fax 96 142 42 82
email: catering@ircosl.com
IRCO ALACANT
Av/ Saturn 10 F Pol. Pla de l'Espartar
03007 Alacant ALACANT
Tel. 965 24 59 04 - Fax 965 25 93 25
email: alicante@ircosl.com
IRCO CASTELLÓ
C/ Riu Palància, 27 cant. G. V. T. Monteblanco
12006 Castelló CASTELLÓ
Tel. 964 34 25 57 - Fax 964 24 33 83
email: castellon@ircosl.com
IRCO CÒRDOVA
C/ Impresor Diego de Valverde y Leyva.
Parc. 250-E Pol. Ind. Las Quemadas
14014 Còrdova CÒRDOVA
Tel. 957 49 14 92 - Fax 957 49 14 92
email: andalucia@ircosl.com
IRCO MÀLAGA
C/ Escritora Gertrudis Gómez de Avellaneda, 8
29196 Màlaga MÀLAGA
Tel. 952 02 69 09
email: malaga@ircosl.com