IRCO eliminarà dels seus menús els ous de gallines engabiades

Grup IRCO, empresa familiar de capital espanyol amb més de 30 anys d’existència, capdavantera en serveis de restauració col·lectiva a la Comunitat Valenciana, ha decidit començar una transició que finalitzarà l’any 2020 amb l’eliminació dels ous de gallines engabiades en les seues cuines centrals i en els centres que gestiona.

Aquesta política d’eliminar el 100% dels ous que provinguen de gallines criades en gàbies (tipus 3) afectarà a les cuines centrals que la companyia gestiona en les províncies de València-Castelló, Alacant, Màlaga i Còrdova-Jaén. També s’aplicarà la mesura als centres gestionats per IRCO a Madrid.

Diàriament, IRCO a través dels seus 2.800 professionals dóna servei a més de 48.000 comensals en els més de 400 centres on gestiona el servei de menjador i restauració. Entre els seus clients es troben centres escolars, residències de tercera edat, empreses i universitats.

La decisió suposarà que els aproximadament 1,2 milions d’ous que l’empresa utilitza anualment per a l’elaboració de les seues receptes, passaran a ser de gallines no engabiades i afectarà positivament a unes 4.000 aus.

IRCO ha sigut pionera en el seu sector en incorporar des de fa anys productes ecològics, de proveïdors locals i de proximitat en els seus menús. Recentment ha inclòs el peix de llotja en les seues receptes. Amb aquesta mesura d’eliminar els ous de gallines engabiades l’empresa confirma la seua aposta per oferir aliments sans, naturals i equilibrats que respecten el medi ambient i fomenten una vida saludable.